top of page

Vybíráme z Tichých zpráv | Znáte Mapu poskytovatelů rané péče?

V rámci naší rubriky Vybíráme z Tichých zpráv představujeme to nejzajímavější z internetového zpravodajství Tichého světa. Máte pochybnosti, zda se vaše dítě vyvíjí tak, jak má? Rádi byste se s někým poradili, ale nevíte s kým? Pak vám může pomoct Mapa poskytovatelů rané péče.



Velkým pomocníkem v rozhodování může být interaktivní Mapa poskytovatelů rané péče v rámci České republiky, která vznikla pod Asociací rané péče ČR. Tato interaktivní mapa je jedinečným zdrojem dat o poskytovatelích rané péče na území celé republiky. Mapa je vytvořena tak, aby rodiče, ale také úředníci, lékaři a další odborníci co nejsnáze našli poskytovatele této sociální služby v místě bydliště s ohledem na to, jaký problém potřebují u malých dětí řešit.

 

Jak mapa funguje? Vhodného poskytovatele rané péče lze v mapě najít opravdu jednoduše, a to dvěma způsoby. Za prvé můžete kliknout na mapu na jakékoliv místo a zobrazí se Vám všichni nejbližší poskytovatelé rané péče. Za druhé můžete do políčka s lupou napsat město či obec, kde bydlíte, a vpravo od lupy pod třemi čárkami můžete vybrat typ požadované služby s ohledem na to, jaký problém Vaše dítě má – například sluchové, mentální, zrakové postižení či poruchy autistického spektra. Zobrazí se Vám ti poskytovatelé rané péče, kteří se na Vámi zvolenou problematiku specializují.



Raná péče je bezplatná terénní sociální služba, popřípadě doplněná ambulantní formou, poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené nebo jehož vývoj je ohrožen v důsledku nepříznivého zdravotního stavu. Služba je zaměřena na podporu rodiny a podporu vývoje dítěte s ohledem na jeho specifické potřeby.

 

Tichý blog



Comentarios


bottom of page