top of page

Jste prváci? Vstupte!

Aktualizováno: před 3 dny

Za necelé dva týdny začíná výuka a abychom našim novým studujícím ulehčili jejich první kroky na cestě studiem, připravili jsme pro ně celou řadu adaptačních aktivit! Welcome drink s děkanem, workshopy k efektivnímu učení, ale i specializovaný web pro prváky. Vyberte si a vítejte na palubě!



Začátky na vysoké škole jsou pro nováčky náročnou životní etapou, protože se musejí zorientovat v novém prostředí a systému studia a hlavně: musejí se více spoléhat sami na sebe a volit si ty nejlepší ze všech možností, které studium na fakultě a univerzitě nabízí.


Každý, kdo prožil studium na univerzitě na vlastní kůži, potvrdí, že se od studia na střední škole zásadně liší a klade na studující mnoho nároků. Abychom našim novým studentkám a studentům náročný začátek usnadnili, připravili jsme pro ně soubor podpůrných aktivit: jednak společné setkání se studenty a studentkami prvních ročníků v aule, adaptační setkání na jednotlivých katedrách a jednak webovou stránku První pomoc pro prváky na portále Učitel21, kde nabízíme přehled základních informací, rady pro začínající studentky a studenty, odkazy na oficiální adaptační kurzy fakulty, zajímavé články, blogy a tipy pro úspěšné studium.



Zároveň jsme pro vás připravili společné informační setkání pro studenty a studentky prvního ročníku, které proběhne 16. září 2024 v 15 hodin v aule (přízemí hlavní budovy PdF UP na Žižkově náměstí). Zazní důležité studijní informace pro nováčky, vystoupí děkan fakulty a jeho tým, studentští senátoři a senátorky. A po něm na všechny zájemce u šatny ve foyer budovy čeká soutěž Řád sladké fakulty o ten nejlepší moučník, do které se může zapojit kdokoliv. Hlasování proběhne přímo na místě pomocí ankety. Vítěz se může těšit na zajímavé ceny! Svou účast přislíbili i členové a členky vedení fakulty.


Součástí je neformální zahájení akademického roku a vítání studujících 1. ročníků, jež se pod názvem „Welcome drink s děkanem“ bude konat na parkánu Konviktu. Vzhledem k nepřízni počasí vás budeme včas informovat o datu i času konání, sledujte fakultní web a sociální sítě!


Na programu bude pozdrav vedení, představení zástupců kateder a senátorů, představení studentských spolků, seznamovací aktivita spojená s rozdáváním fakultního merche a přípitek. Hudební doprovod celého večera obstará DJ Endeek.



A poslední, ale mimořádně užitečnou je pro nováčky nabídka zajímavých workshopů, jež vede influencer Honza Kohut. Během těchto setkání naučí začínající vysokoškoláky to, jak se optimálně a efektivně učit, jak zvládnout množství učiva pomocí zvláštních technik nebo jak se vyhnout prokrastinaci. Registrace se spouští v září, workshopy proběhnou v zimním semestru. Více info zde!



Text: redakce U21

Foto: Alžběta Gregorová

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page