top of page

Informace o organizaci akademického roku 2024/2025

Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci vstupuje do Akademického roku 2024/2025 s významnými změnami. Kromě zahájení zimního semestru, který pro prezenční studenty začíná 16. září 2024 a pro kombinované 13. září, se blíží i rozsáhlá rekonstrukce hlavní budovy na Žižkově náměstí. Stavební práce s plánovaným začátkem v listopadu letošního roku mohou ovlivnit organizaci výuky, proto fakulta připravila několik scénářů. Studenti budou pravidelně informováni o průběhu rekonstrukce a případných změnách rozvrhu.



Vážené studentky, vážení studenti,


dovolte, abych Vám popřál příjemný vstup do nového akademického roku. Rád bych Vám jménem vedení fakulty na úvod sdělil několik informací týkajících se organizace nadcházejícího zimního semestru.


Již v červnu jsme Vás informovali, že během akademického roku 2024/2025 je plánována rozsáhlá rekonstrukce hlavní budovy Pedagogické fakulty UP v Olomouci na Žižkově nám. 5.


Organizace akademického roku


V této souvislosti jsme Vám již sdělili, že bylo rozhodnuto o změně v harmonogramu akademického roku 2024/2025, a proto výuka v zimním semestru začíná:


  • 16. 9. 2024 pro studenty prezenční formy studia,

  • 13. 9. 2024 pro studenty kombinované formy studia.


Výuka v zimním semestru potrvá do 13. 12. 2024 u prezenčního studia, resp. do 28. 2. 2025 v případě kombinovaného studia. Kompletní harmonogram akademického roku 2024/2025 na PdF UP najdete zde.


Aktuální informace o plánované rekonstrukci


Dovolte mi informovat Vás i o dalších souvisejících okolnostech. Aktuálně probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. Harmonogram výběrového řízení předpokládá zahájení stavebních prací dne 1. 11. 2024, a právě proto se Vám v IS STAG zobrazuje výuka do 25. 10. 2024. Platí však již dříve avizovaná skutečnost, že konkrétní datum začátku rekonstrukce nelze v této chvíli přesně určit — jednoduše kvůli tomu, že jej „nemáme v rukou“ zde na fakultě, ale rozhodují o něm legislativní a procedurální lhůty striktně stanovené zákonem o zadávání veřejných zakázek.


Nyní tedy není možné přesně říci, v kterém týdnu zimního semestru dojde k předání stavby dodavateli. O konkrétních termínech zahájení a realizace stavby a jejich případném vlivu na výuku Vás budeme informovat ihned, jakmile to podmínky výběrového řízení umožní.


Které části budovy budou stavbou dotčeny?


Stavební práce by měly probíhat nejprve ve východní a středové části tzv. staré budovy na Žižkově náměstí, posléze v její západní části (východní částí rozumíme křídlo přiléhající k ulici 17. listopadu, středová část je dolní vstup a schodiště původní budovy). Vzhledem k jejich rozsahu bude pochopitelně nutné upravit organizaci a průběh výuky. Dodejme, že prostory budov na Purkrabské ulici a v Uměleckém centru (Konviktu) nebudou rekonstrukcí nijak zasaženy.


Jak bude probíhat výuka a jak se mění rozvrh?


Rozvrh na zimní semestr akademického roku 2024/2025 je připraven. Od prvního týdne, tj. od 16. 9. 2024, je výuka nasazena ve všech dosavadních prostorách. Pokud podmínky výběrového řízení (zákonné lhůty apod.) neumožní předání stavby zhotoviteli, proběhne celý semestr podle tohoto plánu. V tuto chvíli se zdá tato varianta jako pravděpodobná — a jistě byste ji Vy i Vaši vyučující přivítali.


Jsme však samozřejmě připraveni i na možnost, že v průběhu semestru dojde k předání východní a středové části budovy vítězi veřejné soutěže (dodavateli stavby). V takovém případě připravily katedry a ústavy ve spolupráci se svými rozvrháři variantu, v níž bude výuka z části budovy dotčené stavbou přesunuta do ostatních prostor hlavní budovy. Pokud by tato varianta nastala, budeme Vás včas informovat.


Sledujte, jak se Vaše fakulta mění!


Rádi bychom Vám rovněž nabídli možnost sledovat informace o průběhu veřejné zakázky a poté celé stavby. Veškeré informace o plánovaných stavebních pracích a průběhu rekonstrukce včetně zajímavých vizualizací toho, jak se Vaše fakulta promění, najdete na fakultním webu v sekci Rekonstrukce.


Buďme prosím trpěliví!


Příprava a realizace stavebních úprav v plánovaném objemu je velmi náročná pro všechny zúčastněné. Znovu proto prosíme o vzájemnou toleranci a součinnost.


Samozřejmě Vás v potřebném předstihu budeme vždy informovat o všech plánovaných opatřeních či změnách týkajících se organizace života a výuky na fakultě.


S poděkováním za Vaše porozumění a přáním všeho dobrého při zahájení zimního semestru


prof. Mgr. PaedDr. Jan Michalík, Ph.D.

proděkan pro legislativu, organizaci a rozvoj PdF UP


93 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page